Borgmester ved ikke, hvem der har anmeldt sexmisbrug

Langelands Kommune ved ikke engang, hvem der gik til politiet med oplysninger om to kvindelige ansattes sexmisbrug af asyldrenge.

I dag blev Langelands asyldirektør Sisi Eibye fyret efter en lang række skandalesager. Seneste er det kommet frem i Radio 24Syv, at en kvindelig vikars sex med asyldrenge er blevet filmet. Borgmester Bjarne Nielsen (V) fortæller, at ikke bare er kommunen ikke blevet informeret om sagerne, de ved ikke engang, hvem der har meldt dem til politiet.

- I morgen vil jeg forske i, hvem der egentlig har meldt sagen, og om der er flere, der har vidst det her, siger han til TV 2/FYN.

At fyringen falder i dag, afviser han har noget med dagens afsløringer at gøre. Tirsdag aften i sidste uge holdt de et møde med ministeriet, og dagen efter blev økonomiudvalget indkaldt til et ekstraordinært møde med de lovpligtige fem dags varsel. Derfor blev mødet holdt i dag, og derfor landefyresedlen først nu.
 
Direkte spurgt om de havde tillid til Sisi Eibye i sidste uge, siden hun ikke blev fyret allerede der, men ikke længere har tillid i dag, lyder svaret:

- Det ved jeg nu ikke, om vi havde.

Økonomiudvalget krævede allerede efter sagerne på Langelandsfestivalen, at der skulle skabes ro omkring asylområdet.

- Alligevel bliver der ved med at poppe ting op. Det kan aldrig undgås, at der kommer slagsmål på et asylcenter, men der var mange ledelsesmæssige ting, som gjorde, at vi var nødt til at skride til handling.

Han afviser, at dagens afsløringer i Radio 24Ssyv af, at der eksisterer video- og billedmateriale af en kvindelig vikar, der giver i hvert fald en af asyldrengene oralsex samt har samleje med en af dem, har nogen indflydelse på fyringen.

Den sag vil han i øvrigt ikke kommentere yderligere, da den efterforskes af politiet. Men han understreger, at de burde have været orienteret.

- Det er fint, at det er blevet meldt til politiet, men det er klart, når det drejer sig om så alvorlige ting, at økonomiudvalget eller i hvert fald borgmesteren burde have været orienteret.

Oversigt

    Oversigt