I det fynske folks tjeneste

Børn bør ikke faste under ramadanen

Opfordring til at børn i Odense ikke bør faste under den muslimske ramadan, som begyndte 1. september

På et lukket møde i denne uge besluttede Børn- og Ungeudvalget i Odense at lægge pres på kommunens skoler, for at skride ind over for skoleelever, der faster under den muslimske ramadan.

Rådmanden for Børn- og Ungeudvalget Jane Jegind (V) mener, at det er vigtigt at sende et tydeligt signal, fortæller DR P4-Fyn.

- Vores skolechef er blevet bedt om at tage fat i vores skoleledere i de områder, hvor det her er en udfordring, sådan at vi får præciseret over for dem, at det er vigtigt, de får fortalt forældrene, at det her det er ikke en adfærd, som kan understøttes af politikerne.
 
Jane Jegind ønsker ikke, at skolerne selv laver en politik på området.

- Det her handler ikke alene om skolepolitik, det handler også om sundhedspolitik, og det handler også om, at det her, det er nogle børn, som er i voksealderen og som skal være i stand til at lære noget. Uanset hvordan man vender og drejer det, så kan børn altså ikke lære noget, de kan heller ikke vokse, hvis det er sådan, at de ikke får eller indtager føde.

Skolechefen Jørgen Schaldemose vil den 18. september på et skoleledermøde informere skolerne om udvalgets holdning.

Islamisk Trossamfund: bland jer udenom

Islamisk Trossamfund mener, at indskærpelsen er omsonst, efter
at muslimerne har været i Danmark i mere end 40 år, skriver Ritzau.

- Det virker lidt, som om der er strømninger hen imod et samfund, hvor man ikke må være anderledes, siger Imran Shah, talsmand for Islamisk Trossamfund.

Ifølge Imran Shah lader de fleste fastende børn kun være med at spise det halve af dagen eller få dage under Ramadanen, og derfor tager de ikke skade.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.