Busruter reddet af kommunale skattekroner

Tre fynske busruter er blevet reddet af et samarbejde mellem forskellige fynske kommuner. Fynbus er de glade, men blandt kommunalpolitikerne er der vrede over betalingen.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at vi har fået reddet de her busser, men jeg er både sur og skuffet over den måde regionen har ageret på i den her sag. Jeg synes, de løber fra et klokkeklart ansvar de har, og så sender de regningen videre til skatteyderne i blandt andet Odense, siger Thomas Funding, medlem af By- og Kulturudvalget i Odense.

Seks kommuner er nu gået sammen om at finansiere tre ruter: Fra Odense til Kerteminde, Odense over Morud til Bogense og Odense over Ørbæk til Svendborg. Alle tre ruter, som Region Syddanmark ikke længere vil betale for.

I Region Syddanmark er der ikke forståelse for kommunernes kritik.

- Det er vigtigt at forstå, at kommunerne og regionen har en fælles opgave, der hedder kollektiv trafik. Regionens opgave er det store overordnede rutenet. Den opgave varetager og løfter vi. Og så er det kommunernes opgave at sørge for den lokale trafik, siger Lasse Krull, der er regionsrådsmedlem i Region Syddanmark.

Se mere om busproblematikken på TV2/Fyn lørdag klokken 19.30.

Oversigt

    Oversigt