I det fynske folks tjeneste

Cheflæge skræmte ansøgere væk

OUH tabte slaget om børnekræftafdelingen, delvist fordi afdelingen havde svært ved at rekruttere kræftlæger. Nu tyder det på, at det er den tidligere cheflæge, der skræmte ansøgere væk.

Mangler to ud af tre

Børnekræftafdelingen på OUH har gennem en årrække været plaget af samarbejdsproblemer mellem den tidligere cheflæge og personalet, og i dag mangler afdelingen to ud af tre kræftlæger. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Ifølge et notat fra oktober 2009 skriver Børneafdelingens ledende overlæge Arne Høst, at børnekræftsafdelingens tidligere cheflæge blokerede for danske kræftslægers lyst til få et job på OUH.

"Der var flere henvendelser, også fra kvalificerede danske onkologer, men udmeldingen var, at man ikke ønskede at blive ansat i Odense, så længe den daværende specialeansvarlige overlæge var leder."

Ifølge planlægningschef hos Sundhedsstyrelsen Lone de Neergaard har OUH's problemer med at tiltrække kræftlæger haft indflydelse på Sundhedsstyrelsens beslutning om, at behandlingen af børn med kræft i stedet skal foregå på Skejby og Rigshospitalet.