Cinemaxx på Vesterport lukker

Biografkrigen i Odense centrum er slut. Cinemaxx på Vesterport i Odense meddelte torsdag, at biografen stopper alle sine aktiviteter i Vesterport med udgangen af juli i år. Det økonomiske grundlag for at drive biograf i et tomt butikscenter er ikke tilstede, konstaterer Cinemaxx i en meddelelse.

-

Biografkrigen i Odense centrum er slut. Cinemaxx på Vesterport i Odense meddelte torsdag, at biografen stopper alle sine aktiviteter i Vesterport med udgangen af juli. Det økonomiske grundlag for at drive biograf i et tomt butikscenter er ikke tilstede, konstaterer Cinemaxx i en meddelelse.


Orientering af medarbejderne torsdag


Samtlige 59 medarbejdere hos Cinemaxx Vesterport er indkaldt til stormøde torsdag kl. 12.30. Her vil medarbejderne få meddelelse om, at Cinemaxx Biografen lukker med udgangen af juli, og at de 59 medarbejdere er afskediget. Enkelte af medarbejderne vil dog blive overflyttet til Cinemaxx i Rosengårdcentret som fortsætter.


\"Det er beklageligt, at så mange medarbejdere mister deres arbejde. Jeg håber, at vi kan forhandle os frem til nogle rimelige aftrædelsesvilkår,\" siger faglig sekretær hos SiD, Johs Rasmussen.


Spøgelseshus


Den tyskejede biografkæde, Cinemaxx, begrunder lukningen i Odense Centrum med, at det økonomiske grundlag for at drive biograf i Vesterport ikke har været tilstede. Bortset fra biografen og et fitness-center er der ikke andre lejere i Vesterport, og det har betydet, at der ikke har været tilstrækkeligt kundegrundlag til at drive biograf i den store tomme bygning.


De sidste måneders besøgstal har været skuffende for Cinemaxx. Gæsterne er i stigende grad gået til konkurrenten Biocity i Banegårdcentret. De seneste tal viser, at Nordisk Films biograf Biocity har omkring 55 procent af markedet i Odense.


Dårligt hjemmearbejde


\"Jeg syntes det er trist for vores mange kolleger hos Cinemaxx. Men jeg er ikke overrasket over beslutningen. Vi sagde fra starten, at Odense var for lille til to store biografcentrer, og lukningen viser bare, at tyskerne simpelthen ikke har gjort deres hjemmearbejde ordentligt, \" siger Lars Møller, der er daglig leder af Biocity i Odense.


Genåbning senere


Cinemaxx åbner dog mulighed for at genåbne biografen med de 1900 sæder, hvis udlejeren Skanska får udlejet hele butikscentret og dermed skaber grundlag for biografdrift. Men indtil videre står Skanska og Odense tilbage med et gabende tomt biografhus midt i Odense Centrum.


\"Det er helt nye oplysninger for mig. Jeg kan ikke kommenterer sitautionen før jeg har fået flere oplysninger,\" lyder den kortfattede meddelelse fra Skanskas Regionschef på Fyn Ole Hammershøj.


Han afviser dog kategorisk, at Skanska skulle have noget ansvar for lukningen af Cinemaxx på Vesterport.


Stær til tom rede


I Odense Kommune er kommentarerne også kortfattede, om end byplanchefen er optimistisk på det tomme hus? vegne.


\"Det er beklageligt, at det ikke kunne løbe rundt, men der kommer altid en stær til en tom rede, \" siger byplanchef Jørgen Boe.

Oversigt

    Oversigt