Danish Crown i Odense lukker

Danish Crown slagter 920 jobs på slagteriet i Odense. De 840 slagterimedarbejder og 80 personer i veterinærkontrollen og hos ISS bliver opsagt med virkning fra februar 2006.

På deres hjemmeside oplyser Danish Crown, at de fyrede medarbejdere kan tilbydes job i Faaborg, Ringsted og Horsens, hvor slagterierne udvides.

"Men da der samlet er tale om en produktionsnedgang vil det dog ikke være realistisk at kunne tilbyde arbejde til alle", står der på hjemmesiden.

Medarbejdere samlet til møde

Danish Crown i Odense oplyser, at medarbejderne er samlet til møde.

Slagteriet i Odense har fået 40 dage til at finde blivende besparelser på 130 millioner kroner, ellers må det lukke i februar 2006.

- Det er dermed 99% sikkert, at det lukker, for så store besparelser kan ikke findes, siger Bent Claudi Lassen til TV 2/Fyn. Han er formand for Danske Slagterier. 

I øjeblikket bliver der slagtet 38.000 svin om ugen i Odense. De slagtninger vil blive fordelt til anlæggene i Horsens og Ringsted.

Dårlig beliggenhed er årsag

Lukningen i Odense og Holbæk sker ofr at nedbringe omkostningerne i Danish Crown, tilpasse kapaciteten og styrke konkurrenceevnen, hedder det.

Det er blandt andet slagteriets dårlige beliggenhed i Odense centrum, der får skylden for, at det er det slagteri, ledelsen har valgt at lukke. Slagteriet ligger 200 meter fra gågaden, og grunden er maximalt udnæyttet og har ingen mulighed for udvidelser.

- ...og her er valget faldet på Odense dels på grund af en meget dårlig beliggenhed under trange forhold i centrum af byen, dels fordi vi har mulighed for at optrappe produktionen på de store og automatiserede anlæg både øst og vest for Odense, og dermed fortsat sikre en kort og effektiv tranpsortvej for de fynske slagtesvin, siger adm. direktør Kjeld  Johannesen.

Oversigt

    Oversigt