I det fynske folks tjeneste

Dobbeltroller til flere byrådsmedlemmer i Odense

Alex Ahrendtsen er en de fem byrådsmedlemmer fra Fyn, der kan være valgt til Folketinget.

Flere fremtrædende medlemmer af Odense Byråd kan være valgt til Folketinget. Det betyder at nogle får dobbeltmandater, mens andre vil forlade byrådet.

Lars Chr. Lilleholt fra Venstre er i øjeblikket det eneste medlem af Odense Byråd, der samtidig sidder i Folketinget. Men onsdag eftermiddag når de personlige stemmer er gjort op, kan han få følgeskab af Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti, Vivi Kier fra De konservative, Karsten Hønge fra SF, Peter Rahbæk Juel og Jesper Kinch-Jensen fra Socialdemokratiet.

SF og Socialdemokraterne tillader ikke dobbeltmandater, så hvis kandidater fra disse partier er valgt til Folketinget, kommer der samtidig til at ske udskiftninger i Odense Byråd. Heller ikke Karsten Hønge fra SF kan holde begge pladser, og det kan betyde at Brian Dybro fra SF - der også var folketingskandidat, men formentlig ikke har chance for at snuppe SFs anden fynske mandat - indtager pladsen i Odense Byråd.

Vivi Kier og Alex Ahrendtsen har begge gode chancer for at snuppe deres partiers anden mandat på Fyn, og dermed antallet af politikere i Odense Byråd, der samtidig sidder i Folketinget stige fra en til tre.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.