Elever går frivilligt i skole i fritiden

Elever fra Faaborg-Midtfyn går frivilligt i skole i fritiden. Nyt samarbejde mellem skoler og gymnasier giver resultater.

De første resultater af et samarbejde mellem skolerne i og kommunens to gymnasier tegner godt.

Målet med samarbejdet er at fremme interessen for de naturvidenskabelige fag for at få flere unge til at vælge en uddannelse inden for området. Og interessen hos de unge er absolut til stede.

På Faaborg Sundskole blev valgfaget Science udbudt som et fag, eleverne kunne vælge fredag eftermiddag, hvor de ellers havde fri. Trods tidspunktet har der været stor interesse for valgfaget og i dag deltager 29 engagerede elever i faget

- Jeg ser dette som et resultat af det samarbejde, som skolerne i Faaborg-området har med Faaborg Gymnasium på naturfagsområdet og skolevæsenets øvrige initiativer på netop dette område, siger undervisningschef Tonni Leicht Jørgensen, som sammen med skoleleder Karin Basse fra Faaborg Sundskole glæder sig meget over succesen med det udbudte fag.

Fagsekretariatet for Undervisning arbejder for at udvikle kvalitet og faglighed i undervisningen og for at øge interessen for de naturvidenskablige fag og for at få en videregående uddannelse. Derfor har fagsekretariatet sammen med skolerne igangsat en række initiativer og indsatser.

Skolevæsenet og gymnasierne har aftalt, at samarbejdet fortsætter og også gradvis skal udvides til de humanistiske fag.

Oversigt

    Oversigt