I det fynske folks tjeneste

Elevmøde: Mere magt til eleverne

Eleverne i Odense vil have mere magt og plads til forskellighed. Det var nogle af visionerne for fremtidens folkeskole, som 50 elever tirsdag udviklede i Ungdomshuset.

01:36

1 af 2

- Det vi gerne vil ud med, det er, at vi rigtig gerne vil have et stærkere elevråd, som der bliver respekteret og lyttet til, lød det fra Sara Højbjerg fra Hunderupskolen.

Eleverne startede dagen med at udvikle deres visioner og eftermiddagen blev brugt på at præsentere de mange ideer på plancher, gennem video, på badget og i sang.

- Det er rigtig vigtigt, at eleverne får mulighed for at udtrykke sig om hvordan fremtidens folkeskole skal være på deres egen måde. Det hjælper ikke at lave et bureaukratisk høringsvar, siger formanden for Danske Skoleelever, Troels Boldt Rømer.

En af grupperne havde valgt at få deres budskab ud på et kæmpe banner, hvor der stod "Vi vil høres".

- Vi synes at børnene også skal have mulighed for at blive hørt. Det skal ikke være voksne der skal bestemme det hele, siger Anders Heckmann fra Dalumskolen.

Dagen blev sluttet af med, at alle de forskellige budskaber blev samlet så politikerne fra Odense Byråd kunne se hvad eleverne mener.

- Odense Kommune er langt fremme med at inddrage eleverne og skabe strukturer, hvor eleverne skal have lyst til at lære. Det skal kommunen have ros for, og jeg vil håbe at andre kommuner kan lære af det, siger Troels Boldt Rømer.

Workshoppen i Ungdomshuset i Odense var arrangeret af Odense Kommune og Danske Skoleelever