I det fynske folks tjeneste

En uge efter slagterilukning: Der er ro på

02:53
01:11

Kenneth Lawell er en af de fyrede slagteriarbejder. Han er ikke imponeret over, hvad politikerne har haft at tilbyde dem indtil nu

1 af 3

Det værste chok har efterhånden lagt sig på Tulip og Danish Crown slagteriet i Faaborg. En uge efter dødsdommen har slagteriarbejderne affundet sig med situationen.

- Der er kommet ro på nu. Folk har efterhånden indfundet sig med den meddelelse, vi fik i torsdags, siger tillidsmand Jimmy Andersen, da TV 2/FYN besøger slagteriet på ugedagen for den triste besked.

Siden de 472 ansatte fik kniven, har TV 2/Fyn sammen med DR Fyn stillet spørgsmålet: Hva' nu, Faaborg?

Politikere og fagforeningsfolk har været ivrige for at komme med input. Vi spurgte i dag de fyrede, om de er blevet klogere?

- De har kastet mange ting op i luften, men ikke rigtigt noget konkret. Der er jo ikke nogen, der har sagt, at de lige kunne bruge 30 mand, hvis de blev omskolet. Der er ikke kommet nogen pakke, siger Jimmy Andersen.

- Jeg føler, at mange af politikerne bare har skullet profilere sig selv. Noget direkte til slagteriarbejderne, synes jeg ikke, at de har haft med, siger Kenneth Lawell, der er slagter på Danish Crown i Faaborg.

Mange gange i ugens løb er det blevet slået fast, at omskoling er løsningen. Blandt andet har byggebranchen budt ind med, at der her kommer til at mangle arbejdskraft, når de kommende års store anlægsarbejder i Odense går i gang.

- Det er helt sikkert noget, som nogen vil gå over til, vurderer Kenneth Lawell.

- Vi tænker da også, at de fleste her skal omskoles til noget andet end slagteribranchen. Det er ikke alle der har lyst til det, men det kan blive en nødvendighed, siger tillidsmanden Jimmy Andersen.

Forleden blev der ellers søgt seks medarbejdere til slagteriet i Horsens. Interessen i Faaborg var ikke overvældende.

I følge tillidsmanden har de ansatte på Danish Crown i Faaborg nemlig også fået lovning på, at der ikke kommer fyresedler i 2014.

- Og det betyder, at ingen behøver at panikhandle, siger Jimmy Andersen.

Ved du noget? Så send os et tip