I det fynske folks tjeneste

Endnu flere skoler i fare for at lukke

Byrådspolitikere over hele landet ønsker at lukke endnu flere skoler, end dem der allerede er planlagt. Forældre advarer mod at undergrave folkeskolen.

Byrådsmedlemmer i blandt andet Svendborg er ikke afvisende overfor flere skolelukkninger i fremtiden, viser et rundspørge lavet af Berlingske Research..

Endnu flere skolelukninger end de allerede planlagte er på trapperne.

En rundspørge, som Berlingske Research har foretaget blandt landets 2522 byrådsmedlemmer, viser, at 43,5 procent af de 989 kommunalpolitikere, der har svaret, ønsker at lukke flere end de planlagte 126 skoler.

Specielt i kommuner som Høje Taastrup, Esbjerg, Dragør, Svendborg, Frederikshavn og Haderslev, hilser byrådsmedlemmerne skolelukninger velkommen.

De fleste byrådsmedlemmer - næsten 60 procent - tror på, at man kan forbedre skolers kvalitet ved at lægge dem sammen til større enheder. Og det på trods af at ingen forskning entydigt viser, at store skoler er bedre end små.

Benedikte Ask Skotte, der er formand for forældreorganisationen Skole og Samfund, siger, at det er vigtigt, at man ser på de lokale kvaliteter, som den enkelte skole har, før man griber til sparekniven.

Tager kommunerne ikke hensyn til forældrenes negative reaktioner på skolelukninger, så frygter hun, at forældrene vil oprette privatskoler i protest.

- Derfor er vi nødt til også at se på, om skolelukningen giver mening for borgerne, eller om vi undergraver folkeskolen ved at lukke små skoler, siger Benedikte Ask Skotte.