Engen ved Fruens Bøge skal renoveres

Den store græseng ved Fruens Bøge er så voldsomt medtaget af fugtighed og vand, at Odense Kommune nu vil lave en gennemgribende renovering af det populære areal. For at redde Engen vil kommunen sprede 15 cm muld ud over hele området.

-


De mange arrangementer på Engen har været med til at ødelægge området

Den store græseng ved Fruens Bøge er så voldsomt medtaget af fugtighed og vand, at Odense Kommune nu vil lave en gennemgribende renovering af det populære areal.

Det er naturliglige processer i undergrunden og den store anvendelse af området,  der har beskadiget græsarealerne på Engen. Området er meget fugtigt, og store arealer står nærmest permanent under vand.

Engen blev drænet for et par år siden, men det har betydet at jorden \"har sat sig\", og derfor ikke kan opsuge vandet på naturlig vis. Problemerne med fugtighed efter dræning er kendt fra andre områder, og var også kendt, da kommunen drænede arealet.

Men nu vil Odense Kommune sprede 15 cm sandblandet muld ud over hele græsarealet for at redde det store rekreative område i det sydlige Odense, der blandt andet bruges til Skt. Hans, opera, Å-regatta og forskelige koncerter.

Redningsplanen koster 700.000 kroner og muldet vil blive spredt ud i løbet af foråret.

Oversigt

    Oversigt