Fanger truede kvinde til telefonsmugling

En tidligere fængselsansat blev ifølge hende selv truet til at smugle 90 mobiltelefoner ind til de indsatte.

Af frygt for sin søns sikkerhed, indvilgede en 32-årig kvinde i at smugle narkotika og mobiltelefoner ind i Nyborg Statsfængsel. Det er kommet frem mandag i Retten i Svendborg, hvor hovedpersonen for første gang har udtalt sig for åbne døre.

Den 32-årige kvinde, RF, er tiltalt for at have smuglet amfetamin, hash og 90 mobiltelefoner ind til de indsatte i Nyborg Statsfængsel, hvor hun arbejdede som rengøringsassistent.

- Jeg gjorde det af frygt for min søn sikkerhed. Han er det dyrebareste, jeg har, forklarer hun i retten.

Ifølge RF begyndte det hele en aften i begyndelsen af januar 2009, hvor hun modtog en truende opringning fra en ukendt person.

- Først troede jeg, det var for sjovt, men så blev jeg bange. Stemmen sagde, at jeg skulle smugle ting med ind i fængslet, når jeg blev bedt om det, ellers ville det gå ud over min søn, siger hun.

De ting, der var tale om, var hovedsageligt mobiltelefoner, der fra tid til anden blev smidt i hendes private postkasse. Hendes opgave var at smugle dem ind i fængslet og lægge dem på nøje aftalte steder.

Det varede i de næste halvandet år, mens RF oparbejdede et misbrug af amfetamin.

- Det var den eneste måde, jeg kunne klare presset på. Jeg var bange hele tiden, siger hun.

Ingen vidste noget om RF's ulovlige leverancer af mobiltelefoner, før hammeren faldt 1. september 2011.

Hun blev snuppet på vej ind på arbejdet med fire mobiltelefoner og 0,92 gram amfetamin på sig.

Kvinden har erklæret sig skyldig i indsmugling af minimum 90 telefoner og en beskeden mængde hash, men amfetaminen var ifølge hendes forklaring udelukkende til eget forbrug.

Står det til anklagemyndigheden idømmes RF to års ubetinget fængselsstraf, mens forsvareren vi have straffen gjort betinget og ikke længere end et år.

Der falder dom i sagen 13. februar.

Oversigt

    Oversigt