I det fynske folks tjeneste

Varm op til Rygeostens dag: Fem nye rygeostopskrifter

Rygeostpizza, rygeosttærte og brændende kærlighed med et rygeostetwist

Risotto med rygeost. Det er nu en mulighed. Se opskriften længere nede i artiklen. Foto: Cecilie Lykke

Rygeost og pizza hænger umiddelbart ikke sammen. Det samme gælder brændende kærlighed og rygeost. Ikke desto mindre har fem rygeostentusiaster i samarbejde med Mejeriforeningen Ost og ko. lavet fem forskellige opskrifter, hvori rygeosten indgår.

I en af opskrifterne skal du blandt andet blande rygeosten sammen med kartoffelmos for at give mosen en røgsmag. I en anden skal du erstatte den klassiske tomatsauce på en pizza med rygeost.

Du kan se de fem opskrifter her:

Maria Charlotte Larsens pizza med rygeost

Artiklen fortsætter under billedet.

Pizza med squash, rygeost og friske urter.  Foto: Maria Charlotte Larsen

- En gang imellem skader det ikke at udfordre lidt med de klassiske retter. Det er nemlig altid sjovt at sammensætte nye smage, og hvis de lykkes, er det blot en lille sejr, skriver Maria Charlotte Larsen på sin blog.

Martin Villumsens brændende kærlighed med rygeost:

Artiklen fortsætter under billedet.

Brændende kærlighed med bagte porrer og rygeost Foto: Martin Villumsen

- Rygeost kan både bidrage med røg, syre og cremethed i maden. Det kan for eksempel være det cremede element på en kartoffelpizza eller bidrage med røg og syre i en klassisk kold kartoffelsalat eller i en cremet bygotto, skriver Martin Villumsen på sin blog.

Cecilie Lykkes risotto med rygeost:

Artiklen fortsætter under billedet.

Risotto med rygeost og græskar Foto: Cecilie Lykke

- Jeg elsker risotto, og det er for mig den perfekte comfort food. Og at blande det med noget af det bedste jeg ved nemlig ost. Jeg er jo trods alt mejeriingeniør, så fik jeg bikset en lækker efterårsrisotto med rygeost sammen, skriver Cecilie Lykke på sin blog.

Mads Vindfelds tærte med karamelliserede porrer, fennikel og rygeost:

Artiklen fortsætter under billedet.

Tærte med karamelliserede porrer, fennikel og rygeost Foto: Mads Vinfeldt

- Siden jeg var spæd-ish har jeg kunnet indtage store mængder rygeost. Og det er der en meget simpel grund til. Det smager hamrende dejligt, skriver Mads Vindfeld på sin blog.

Anna Nordenlund Larsens spinattærte med rygeost:

Spinattærte med rygeost Foto: Anna Nordenlund Larsen

- Sådan en røget, mild, let, luftig, salt og cremet ost er altså en sand fornøjelse at integrere både på morgenbordet, til frokost eller til aftensmaden, skriver Anna Nordenlund Larsen på sin blog.