I det fynske folks tjeneste

Fimm giver Yasmin nyt håb

02:25

Seks-årige Fimm blev i 2012 udvist til Thailand - men det ville være en overtrædelse af FNs børnekonvention - og Fimm fik lov til at blive

1 af 2

11-årige Yasmin og hendes familie er udvist til Afghanistan, men nu ligger sagen til vurdering i Udlændingestyrelsen for at få prøvet den med FNs børnekonvention. Og den har før givet udviste børn opholdstilladelse i Danmark. Seks-årige Fimm er en af dem. [size=2][/size]

Fimm på seks år og søsteren Mai på 16 blev i 2012 udvist til Thailand, efter deres mor var flyttet hjem til Thailand uden dem. De var uden tilknytning til Danmark, lød det i afgørelsen fra Justitsministeriet, selvom Fimm er født i Danmark og Fimms stedfar, Ole Heeggaard er dansker.

Sagen blev derfor prøvet i Vestre Landsret, og her blev det afgjort, at hensynet til barnets tarv vejede tungest. Og begge børn fik opholdstilladelse i Danmark i maj 2013.

Det ville være en overtrædelse af FNs børnekonvention at udvise Fimm, lød det i begrundelsen for at lade børnene blive i Danmark.

- Det betyder jo alt for dem, at de kan blive her. Det er jo det land, de kender, og det sprog de taler, fortæller Ole Heeggaard til TV 2/FYN.

Dansk Flygtningehjælp og Yasmins families advokat mener ikke, at barnets tarv vægter nok i udvisningssagerne, så oplysningen om Fimm giver fornyet håb i sagen om Yasmin.

Se meget mere om den sag i vores udsendelse klokken 19.30.

Læs mere om FNs børnekonvention her

Ved du noget? Så send os et tip