Flere medaljer til fynsk svømmer

De danske svømmere er oppe på 11 medaljer ved kortbane-EM efter guld i holdkap ved lørdagens finaler.

Det danske svømmehold bliver ved med at vinde medaljer ved kortbane-EM i Polen.

Som prikken over i'et lørdag aften snuppede fire kvindelige danske svømmere guld i holdkappen 4x50-meter-medley.

Den stærke kvartet bestod af Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen, Jeanette Ottesen og Pernille Blume, og danskerne vandt finalen 0,6 sekunder foran Rusland. Guldet var Danmarks 11. medalje på tre dage.

Også Lotte Friis, Mads Glæsner og Mie Ø. Nielsen vandt alle medaljer lørdag.

Lotte Friis vandt sølv i 400-meter-fri. Lotte Friis var 1,63 sekunder efter vinderen Mireia Belmonte Garcia fra Spanien, selv om danskeren førte efter 250 meter.

Tidligere lørdag vandt Mads Glæsner sin anden sølvmedalje på tre dage, og han var endda uhyre tæt på at vinde guld i 1500-meter-fri.

Mads Glæsner var næsthurtigste mand i finalen på den lange distance, men han blev kun overgået med sølle syv hundreddele af et sekund af guldvinderen Mateusz Sawrymowicz fra værtslandet Polen.

Mie Ø. Nielsen sikrede også en medalje til Danmark, da den unge svømmer vandt bronze i 100-meter-medley.

I torsdags vandt Mads Glæsner den første medalje til Danmark ved kortbane-EM, da det blev til sølv i 400-meter-fri, og fredag vandt danskerne yderligere seks medaljer, heraf tre af guld.

Lotte Friis, Rikke Møller Pedersen og Jeanette Ottesen sørgede for de danske guldmedaljer fredag.

Ottesen vandt derudover også to sølvmedaljer - den ene i holdkap - mens det unge talent Mie Ø. Nielsen sørgede for en bronzemedalje.

EM i polske Szczecin slutter søndag, så der er mulighed for endnu flere danske medaljer.