I det fynske folks tjeneste

Forsøg på røveri fældede ung voldsmand

Det var forsøg på røveri med en kiosk i Odense-forstaden Bolbro, der fældede den kun 15-årige dreng, der tirsdag står tiltalt for grov vold mod rådmand Jane Jeginds mand Lars Møllerhøj.

På denne mark ved Seden Strandgyde blev Lars Møllerhøj overfaldet med slag og spark. Foto: Ole Holbech

Tirsdag aften den 30. maj forsøgte Lars Møllerhøj at hjælpe en bilist, der var kørt galt i Odense-forstaden Seden Strandby. Takken var, at han blev overfaldet og udsat for grov vold.

Episoden begyndte med, at en bil i høj fart kørte galt i krydset ved Kragenæsvej og Seden Strandgyde i det nordøstlige Odense.

Først ramte bilen en anden bil, der holdt parkeret i en indkørsel. Kort efter forulykkede bilen på en mark i skarpt på et sving Seden Strandgyde.

Læs også 15-årig erkender vold mod rådmands ægtefælle

Den 43-årige Lars Møllerhøj, der bor tæt ved ulykkesstedet siden af sammen med Jane Jegind (V), som er rådmand i By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune, hørte et brag og løb hen til ulykkesstedet for at hjælpe.

Lars Møllerhøj så tre piger ved den forulykkede bil. Han spurgte dem, om nogen var kommet til skade, men samtidig kom en sort bil kørende, og ud steg fire mænd. Den ene af mændene overfaldt Lars Møllerhøj med slag og spark. Han mistede bevidstheden og blev slået i gulvet.

Lars Møllerhøj kom til bevidsthed igen, tumlede hjem og blev hjulpet ind i huset af nogle naboer, der også havde hørt braget fra færdselsuheldet. Herefter blev han kørt til Odense Universitetshospital.

I første omgang slap gerningsmanden væk.

Læs også 15-årig fængslet for vold og røveriforsøg

Forsøgte røveri i Bolbro

Onsdag den 7. juni blev en 15-årige anholdt i forbindelse med forsøg på røveri mod en kiosk på Højstrupvej i Odense. Under røveriforsøget brugte han en attrappistol. Han blev tilbageholdt af vidner på stedet, og umiddelbart efter blev han anholdt af politiet.

Resultatet af afhøringen og den øvrige efterforskningen i sagen fik Fyns Politi til også at sigte ham for det voldelige overfald på Lars Møllerhøj.

Ved grundlovsforhøret 8. juni var der uklarhed om den 15-årige erkendte de to forhold. Under afhøringerne erkendte han de to forhold, men under grundlovsforhøret nægtede han sig skyldig.

Læs også Rystet Jane Jegind efter overfald: - Det kunne have gået meget værre

Den 15-årige blev i første omgang varetægtsfængslet til mandag 26. juni. Den sigtedes forsvarer Mette Grith Stage accepterede skriftligt 26. juni, at varetægtsfængslingen blev forlænget til i dag den 1. august, hvor sagen kommer for retten.

I følge den 15-åriges forsvarer Mette Grith Stage erkender han de to forhold.