Fyens Stiftstidende udkommer heller ikke fredag

Torsdagens arbejdsnedlæggelse ramte Fyens Stiftstidende på det værst tænkelige tidspunkt. Avisen havde forberedt et kæmpevalgtillæg med masser af dyre annoncer. Strejken kommer til at koste avisen over én million kroner. Trykkerne har besluttet at fortsætte strejken fredag.

-

Torsdagens arbejdsnedlæggelse ramte Fyens Stiftstidende på det værst tænkelige tidspunkt. Avisen havde forberedt et kæmpevalgtillæg med masser af dyre annoncer. Strejken kommer til at koste avisen over én million kroner. Alligevel har trykkerne besluttet at fortsætte strejken fredag, og derfor udkommer avisen heller ikke.


De 27 trykkere på Fyens Trykkeri besluttede onsdag aften at nedlægge arbejdet, og dermed stoppe produktionen af en af årets største og vigtigste udgaver af Fyens Stiftstidende. Bladhuset er dagen igennem blevet kimet ned af utilfredse læsere, der kræver en forklaring på, hvorfor deres avis ikke udkommer.


Ikke bevidst dato
Tillidsmand Jesper Skovhus afviser dog, at datoen for arbejdsnedlæggelsen er valgt bevidst.


\"Der har længe været utilfredshed med en arbejdsleder. Kollegerne ringer hjem til mig og brokker sig, og nu havde vi fået nok, derfor nedlagde vi arbejdet\", siger Jesper Skovhus.


Chefredaktionen på Fyens Stiftstidende vurderer, at dagens strejke kommer til at koste avisen over én million kroner.


Valgtillæg med annoncer
\"Vi havde forberedt et valgtillæg på 60 sider med masser af artikler og annoncer. Derfor kommer strejken til at koste avisen mindst én million kroner, og det er ikke netop det vi har brug for i denne tid\", siger chefredaktør Egon Tøttrup.


Fyens Stiftstidende er i forvejen ramt af svigtende annoncesalg, og måtte i foråret fyre 42 medarbejder på grund af et underskud på 36 mio. kr.


Arbejdsretten behandlede torsdag formiddag den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse.


De 27 trykkere beslutter torsdag eftermiddag at fortsætte strejken. Derfor kommer der heller ingen avis fredag. Trykkerne afgør på et møde fredag om de vil genoptage arbejdet.

Oversigt

    Oversigt