I det fynske folks tjeneste

Fynboer bag sneskulptur i Canada

I alt 12 hold fra hele verden deltog i isfestivalen

Hvert hold begyndte med en tonstung isklump

Fynboernes isklump

Allan Bo Jensen i gang med at glatte ud

1 af 9

Tre fynboer er netop vendt hjem fra Canada efter at have deltaget i en international isfestival. I 32 graders frost arbejdede fynboerne sammen med 11 hold fra resten af verden med at skabe skulpturer af sne. 

Festival du Voyageur fandt sted i Winnipeg i Canada og havde deltagelse af 12 forskellige nationer. Fra Danmark deltog Søren Ibsen, Allan Bo Jensen og Mogens Kilde.

- Det var en stor oplevelse, og tusindvis af canadier besøgte festivallen for at beundre vores skulpturer, fortæller Mogens Kilde.

Hver af holdene fik udleveret en tonstung klump sne og ved hjælp af save, hakker og slibereskaber skabte de tre fynboer en skulptur, der forestillede gulvbasser med kvindekroppe flettet ind i forskellige geometriske figurer.

- Temperaturen svingede en del og en dag blev det så varmt at en del af vores arbejde knækkede af, men vi det repereret igen, siger Mogens Kilde.

På de koldeste dage var temperaturen nede på minus 32 grader og med en strid vind føltes det som minus 45 graders frost.

- Heldigvis var der kaffevogne og tørretumbler så vi hele tiden kunne varme vores tøj, fortæller Mogens Kilde.

De tre fynboer blev udvalgt til at deltage i isfestivalen blandt andet fordi  Allan Bo Jensen tidligere har arbejdet med at skabe skulpturer i træ med en motorsav.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.