I det fynske folks tjeneste

Fynsk fagbosser: Corydon må gå

02:03

1 af 2

Store dele af den fynske fagbevægelse er i chok efter sammenbruddet i trepartsforhandlingerne. Flere fagforeningsbosser kræver finansministerens afgang, hvis ikke forhandlingerne bliver genoptaget.

- Jeg synes at finansministerens må tage sit tøj og gå. Det er ikke godt nok det her, lyder det fra Martin Rasmussen, formand for HK-Midt på Fyn og Fredericia.

Samme melding kommer fra formanden for Metal i Odense.

- Hvis ikke finansministeren kan få sat gang i forhandlingerne, ja så må vi have en anden forhandlingsleder og finansminister, siger Lars Henning Hansen.

Fagbevægelsen på Fyn er dybt skuffet over at finansminister Bjarne Corydon fredag afbrød forhandlingerne mellem lønmodtagerne, arbejdsgiverne og regeringen.

- I flere år har jeg skrevet og sagt til mine medlemmer, at når vi nu fik en anden regering, så skal skuden nok vende den rigtige vej. Jeg er rigtig ked af det, og jeg havde ikke forventet, at det ville bryde sammen på den måde, siger Martin Rasmussen.

Må starte op igen

Blandt de fynske socialdemokrater i Folketinget er dog også skuffelse over forhandlingssammenbruddet.

- Jeg synes at trepartsforhandlingerne er vigtige og derfor må vi starte op igen. Nu må parterne tænke sig godt om og sætte sig sammen og lave de løsninger Danmark har brug for, siger Jan Johansen.

Ved du noget? Så send os et tip