Fynsk historiefortæller vandt DM

Den første danmarksmester i fortælleslam er fynske Anette Wilhjelm Jahn.

Anette Wilhjelm Jahn fra Måle vandt efter en dramatisk fortællefinale under Danmarks største fortællefestival i Lejre Forsøgscenter.

Med en fortælling af Karen Blixen lykkedes det pinsedag den fynske historiefortæller Anette Wilhjelm Jahn at blive den første danmarksmester nogensinde i disciplinen fortælleslam. Dermed er hun også sikret deltagelse i de nordiske mesterskaber.

Fortælleslam er en konkurrence, hvor fortællere på tid dyster mod hinanden med dommerne udpeget blandt publikum. Og de 200 publikummer oplevede en dramatisk finale med morsomme historier, vovede historier, mystiske historier og H. C. Andersen eventyr i både originale og vovede nyfortolkninger.

Konkurrencen ved søndagens mesterskab var hård. I alt otte fortællere havde kvalificeret sig til finalen i Lejre Forsøgscenter, og Anette Wilhjelm Jahn måtte kæmpe bravt, inden hun vandt med mindst mulig margin på 0,1 point ned til nummer to, den københavnske historiesnedker Kasper Sørensen.

Det var lidt af en satsning at vælge en fortælling af Karen Blixen, mener Anette Wilhjelm Jahn, da konkurrenceformen lægger op til, at man fortæller hurtige, pågående og morsomme historier med provokerende pointer. Men satsningen lykkedes.

- Jeg er meget glad for at opleve, at også de mere litterære fortællinger har en chance i en slam-konkurrence. Det beviser, at de mystiske og rørende historier kan klare sig, siger Anette Wilhjelm Jahn.

Anette Wilhelm Jahn kvalificerede sig med sejren til de nordiske mesterskaber i fortælleslam. Hun får følgeskab af nummer to, Kasper Sørensen og Laura Kamis Wrang, der blev nummer tre. Finalen finder sted under Fabula-Festivalen i Stockholm senere på året.

Oversigt

    Oversigt