I det fynske folks tjeneste

Fynsk malerisamling solgt for 1,5 millioner kroner

23 malerier ud af en fynsk samling på 36 malerier blev tirsdag formiddag solgt på Bruun Rasmussens auktion i Vejle for sammenlagt 1,5 millioner kroner. Auktionshuset betegner salget som ovenud flot og understreger at samtlige malerier bliver i Danmark. Flere af dem på museer

-

23 malerier ud af en fynsk samling på 36 malerier blev tirsdag formiddag solgt på Bruun Rasmussens auktion i Vejle for sammenlagt 1,5 millioner kroner. Auktionshuset betegner salget som ovenud flot og understreger at samtlige malerier bliver i Danmark. Flere af dem på museer.

De 36 malerier var sat til salg af en anonym, nu afdød, fynsk samler. 23 af malerierne blev solgt på tirsdagens auktion.

 


Lodserne i Dragør havn

Mest indbringende var \"Lodserne i Dragør havn\" af C. W. Eckersberg, som gav 760.000 kroner - eller 160.000 kroner mere end vurderingen. Det maleri blev solgt til et dansk museum. Hvilket museum er stadig en hemmelighed, oplyser Nick Messmann fra Bruun Rasmussen i Vejle.

Blandt de fynske malere i samlingen var der stor interesse for \"Havlitter på træk\" af Johannes Larsen. Det var vurderet til 30.000 kroner, men blev solgt for 63.000 kroner.

Generelt er auktionshuset særdeles tilfreds.

- At sælge 2/3 af malerierne i en samling af denne kaliber er virkelig flot, siger Nick Messmann fra Bruun Rasmussen.

Alle købere er private samlere og museer og alle danske, oplyser han.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.