I det fynske folks tjeneste

Fynsk malerisamling solgt for 1,5 millioner kroner

23 malerier ud af en fynsk samling på 36 malerier blev tirsdag formiddag solgt på Bruun Rasmussens auktion i Vejle for sammenlagt 1,5 millioner kroner. Auktionshuset betegner salget som ovenud flot og understreger at samtlige malerier bliver i Danmark. Flere af dem på museer

-

23 malerier ud af en fynsk samling på 36 malerier blev tirsdag formiddag solgt på Bruun Rasmussens auktion i Vejle for sammenlagt 1,5 millioner kroner. Auktionshuset betegner salget som ovenud flot og understreger at samtlige malerier bliver i Danmark. Flere af dem på museer.

De 36 malerier var sat til salg af en anonym, nu afdød, fynsk samler. 23 af malerierne blev solgt på tirsdagens auktion.

 


Lodserne i Dragør havn

Mest indbringende var \"Lodserne i Dragør havn\" af C. W. Eckersberg, som gav 760.000 kroner - eller 160.000 kroner mere end vurderingen. Det maleri blev solgt til et dansk museum. Hvilket museum er stadig en hemmelighed, oplyser Nick Messmann fra Bruun Rasmussen i Vejle.

Blandt de fynske malere i samlingen var der stor interesse for \"Havlitter på træk\" af Johannes Larsen. Det var vurderet til 30.000 kroner, men blev solgt for 63.000 kroner.

Generelt er auktionshuset særdeles tilfreds.

- At sælge 2/3 af malerierne i en samling af denne kaliber er virkelig flot, siger Nick Messmann fra Bruun Rasmussen.

Alle købere er private samlere og museer og alle danske, oplyser han.