I det fynske folks tjeneste

Fynske gymnasier har vokseværk

02:18

1 af 2

Tre fynske gymnasier står overfor stor udvidelser og moderniseringer.

To-cifrede millionbeløb

I dag underskrev Nyborg gymnasium en aftale med entreprenør Hansson & Knudsen, som skal udvide og renovere  gymnasiet for 30 millioner kroner.
- Vi ønsker at vores elever fremover er i bygninger, der svarer til den læringsstil og de studiemiljøer, som gymnasie og HF-reformen hviler på, siger rektor på Nyborg Gymnaium, Hanne Josephsen.

Nødvendige forbedringer

Og Nyborg Gymnasium er ikke det eneste på Fyn, der får en tiltrængt modernisering med nye undervisningslokaler og studieområder.
Odense Katedralskole går snart igang med at modernisere og ombygge for 45 millioner kroner. Og i slutnignen af januar indvier Thornbjerg Gymnasium i Odense Sydøst ombygninger og udvidelser for 50 millioner kroner.
- Vi bagud i forhold til det øvrige land og i forhold til den øvrige del af regionen. Så vi skal have gjort vores skoler bedre, siger Jens Bertehlsen, rektor på Odense Katedralskole.    

Gymnasier i farezonen

Gymnasierne er klar over at de har en stor opgave med at gøre sig attrative overfor de kommende ungdomsårgange. Om fire år vil der nemlig ikke være unge nok til til det nuværende antal gymnasier.  
- Det er er klart at alle gymnasier, der ikke ligger centralt i byerne er udsatte, siger Carsten Claussen, rektor på Thornbjerg Gymnasium.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.