Fynske Sara vil være verdensmester: Bruger al sin tid på motocross

For blot en uge siden vandt Sara Andersen EM i motocross for andet år i træk. Nu har hun kurs mod verdensmesterskabet. Succesen har dog haft sin pris.

Det tager tid når man træner sin kondition hver dag, øver motocross tre gange om ugen og deltager i mesterskaber og konkurrencer over hele verden.

Det ved om nogen 16-årige Sara Andersen fra Ryslinge, der til gengæld også har høstet belønningen.

quote Når jeg træner hver dag, har jeg ikke så meget tid til venner og veninder. Men det er det noget, jeg selv har valgt.

Sara Andersen, 16, motocrosskører

Sidste weekend vandt hun EM i motocross for andet år i træk.

- Det var super fedt at vinde. Især anden gang, hvor EM blev afholdt over fire uger i fire forskellige lande. Der beviste jeg lidt mere end første gang. Det var rigtig fedt, fortæller Sara Andersen.

Onsdag er hun tilbage på træningsbanen i Svendborg, hvor hun har kørt motocross, siden hun var blot tre år gammel.

Vil være verdensmester

Sara Andersen har endnu ikke besluttet sig for, om hun deltager i EM igen næste gang. Men én ting er sikkert: Hun har sat kurs mod titlen som verdensmester.

- Min drøm er at blive verdensmester. Nu har jeg prøvet at vinde EM, så VM er det, jeg vil gå mere efter nu.

Hun er godt klar over, at verdensmesterskabet ikke kommer af sig selv.

- Det kræver lidt mere træning til VM, fordi det er anderledes. Banerne er langt fra det, jeg normalt kører på, så jeg skal prøve det nogle flere gange, forklarer Sara Andersen og tilføjer:

- Ellers skal jeg bare have noget mere erfaring og noget mere fart, så er den ved at være der.

Karrieren har kostet

Motocross tager så meget af Sara Andersens tid, at hun tydeligt kan mærke konsekvenserne i andre aspekter af livet.

- Når jeg træner hver dag, har jeg ikke så meget tid til venner og veninder. Det er selvfølgelig hårdt at bruge så meget tid, at man må sortere noget andet fra. Men det er det, jeg vil, og det er noget, jeg selv har valgt, siger den ambitiøse fynbo.

Nogle turneringer og mesterskaber foregår i udlandet, og så rejser Sara Andersen med sine forældre i en hvid autocamper. Forældrene er med som støtte hele vejen, det fortæller Janne Andersen, der er mor til Sara.

- Sara ofrer al sin tid på det. Hun træner stort set hver dag og følger sit træningsprogram til punkt og prikke. Det er ikke noget, vi behøver bede hende om. Det er bare noget, hun gør, siger Janne Andersen.

Selvom EM er overstået, er sæsonen endnu ikke slut for Sara Andersen. Hun mangler stadig at køre de sidste tre afdelinger af dette års VM, hvor hun i øjeblikket ligger nummer 13.

SE INDSLAG: TV 2/FYN besøgte Sara Andersen kort efter EM-titel nummer to kom i hus.

Sidste weekend vandt 16-årige Sara Andersen fra Ryslinge EM i motorcross for anden gang i træk. Nu har hun sat kurs mod titlen som verdensmester, men successen har også haft sin pris.

Oversigt

    Oversigt