Seneste i rækken: Fynsk stålkoncern med over 500 ansatte solgt til udlandet

En lang række fynske virksomheder er solgt til udlandet de seneste år, dokumenterer ny forskning.

Ib Andresen Industri A/S, der blev skabt af den nu afdøde fynske iværksætter af samme navn i 1967, er blevet solgt til den tyske virksomhed Wegernen GmbH.

Den fynske koncern, som årligt bearbejder omkring 500.000 tons stål, er en førende underleverandør i Europa af profilvalsede stålprofiler og pladebearbejdning fra primært coils (store stålruller).

Ib Andresen Industri med hovedsæde i Langeskov er i dag en del af IAI Holding A/S, ejet af Ib Andresens sønner Tom og Erik Andresen, sammen med datterselskaberne Europrofil Sverige AB og Europrofil Norge AS.

- Salget markerer en ny æra for begge virksomheder, der deler en stolt tradition som uafhængige, familieejede virksomheder med en lang historik inden for levering af stålløsninger til industrielle købere, hedder det pressemeddelsen.

Købet sikrer, at IAI's stålservicecentre fortsat kan operere som en uafhængig enhed, der leverer til stålværker, stålgrossister og store industrielle kunder. 

Transaktionen forventes gennemført inden for tre måneder.

Ib Andresen Industri er en veldrevet virksomhed. 

Konceren IAI Holding omsatte i regnskabsåret 2022/2023 for 1,8 milliarder kroner, beskæftigede 615 medarbejdere og havde et overskud efter skat på 55 millioner kroner.

Egenkapitalen var på 571 millioner kroner.

Ifølge en analyse som professor emeritus Tage Koed Madsen fra Syddansk Universitet har gennemført viser, at salget af større fynske virksomheder til udlandet har haft et højt niveau de senere år.

Fra 2009 til 2020 blev 40 større fynske virksomheder solgt til udlandet, mens der alene i 2021 og 2022 er solgt yderligere 13 større fynske virksomheder til udlandet bl.a. Fiberline, Hesehus, Umbraco, Alumeco SBS, Bryggeriet Vestfyen, Odense Maritime Technology, Broen LAB, Nature Energy og AG Snus.

Ib Andresen Industri er således den seneste i rækken af den udvikling.

Oversigt

    Oversigt