Fynske skoler: Vi advarer børn og forældre

De to overgrebssager i Øster Skerninge og Refsvindinge har fået de fynske skoler til at tage affære. Både forældre og børn bliver advaret.

Skoler over hele Fyn har reageret efter de to sexovergreb. TV 2/FYN har mandag været i kontakt med 22 skoler på Fyn - fra Odense og Middelfart til Assens og Kerteminde.

Af dem fortæller 20 af de 22 skoler, svarende til 91 procent, at de har foretaget et konkret, præventivt tiltag på baggrund af sagerne.

For eksempel ved at opfordre elever til at have mobiltelefonen tændt, når de går hjem, ved at give gode råd om situationen til forældrene eller ved at opfordre eleverne til ikke at gå alene hjem fra skole.

LÆS OGSÅ: DNA-profil på gerningsmand offentliggjort

Et af de steder, hvor de har opfordret forældre og elever til at være ekstra opmærksomme er Tre Ege Skolen i Ryslinge. Her har alle elever fået information gennem deres klasselærer, og forældrene er blevet orienteret via skolens intranet.

- Vi har et fælles ansvar for at snakke med børnene om det her, og det er vigtigt, at det sker på en måde, så det bliver snakket godt igennem og ikke bliver noget skræmmebillede, fortæller Marianne Aagaard, der er skoleleder på Tre Ege Skolen.

Især turen hjem fra skole, har der været fokus på, når klasselærerne har skullet informere eleverne.

- De ved, at de bare ikke må gå eller køre med nogen fremmede. Det har både lærere og forældre talt med børnene om, siger Marianne Aagaard til TV2/Fyn.

LÆS OGSÅ: Øster Skerninge Præst: Det er et rystet samfund

Og den øgede opmærksomhed stopper ikke foreløbigt. Skolen fortsætter, selvom sexforbryderen skulle blive fanget.

- Det er ikke noget, vi giver slip på. Vi bliver ved. Det er jo sund fornuft, og det skal børnene forstå, slutter skolelederen.

Oversigt

    Oversigt