I det fynske folks tjeneste

Gammel debat har domineret i Kerteminde

02:04

Fjordvangskolen i Kerteminde skal lukkes, men alligevel er det lykkes for partier uden for byrådet at sætte skolelukningen øverst på dagsordenen i valgkampen.

1 af 2

Fjordvangskolen i Kerteminde skal lukkes. Alligevel er det lykkes for partierne uden for byrådet at sætte skolelukningen øverst på dagsordenen i valgkampen.

Beslutningen om lukningen er taget af et enigt byråd i Kerteminde, så nu er spørgsmålet, om partiernes kamp er valgflæsk, eller om der er en reel mulighed for, at beslutningen om at lukke Fjordvangskolen kan ændres.

- Selvfølgelig er det valgflæsk, når man siger, at det her, det vil vi ikke, siger borgmester Sonja Rasmussen (Borgerlisten).

Det er Liberal Alliance, De Radikale og Enhedslisten, der har givet debatten nyt liv og formået at fået det til at fylde meget i valgkampen.

- Der er helt sikkert nogen, der synes, det har fyldt for meget, men det tror jeg ikke, de børn og forældre, det berører, synes, siger Sanne Stemann Knudsen, spidskandidat fra Radikale Venstre i Kerteminde.

Og hun mener da også, at det er realistisk at få genoptaget debatten i byrådet.

- I et nyt byråd kan debatten selvfølgelig tages op. Det bliver den under alle omstændigheder, siger spidskandidaten.

Borgmesteren fastholder, at beslutningen står ved magt, og det ærgrer hende, at en enkeltsag har fyldt så meget i valgkampen.

- Det med at have et tættere samarbejde med erhvervs- og kulturlivet er vi slet ikke kommet i gang med. Og der er også stadig udfordringer med beskæftigelse og økonomi osv, og der har det fyldt for meget, siger Sonjar Rasmussen.S

Ved du noget? Så send os et tip