Grønt vand i hanen?

Fjernvarme Fyn og Kerteminde Forsyning er på jagt efter utætheder i kundernes varmeinstallationer.

Derfor tilsætter de den 24. november 2015 et grønt selvlysende farvestof til fjernvarmevandet. Stoffet gør det lettere at opdage utætheder og vil være synligt i fjernvarmevandet i mange måneder. Det er ikke sundhedsskadeligt.

Grønt vand er tegn på en utæt vandvarmer
Hvis vandet fra vandhanen bliver grønt, er der løbet fjernvarmevand ud i brugsvandet på grund af en utæt vandvarmer, og man skal kontakte en VVS-installatør. Derudover skal man ringe til Fjernvarme Fyn på telefon 65 47 30 00 eller til Kerteminde Forsyning på telefon 70 25 33 33.

Der er til gengæld ingen grund til også at kontakte ens vandværk.

Selvom man ikke har grønt vand i hanen, kan ens vandvarmer godt være utæt. 
På den ene side kan der altså løbe fjernvarmevand over i brugsvandet. Omvendt kan der også løbe brugsvand over i fjernvarmesystemet. Det kan ske i de områder, hvor trykket på brugsvandet er højere end trykket på fjernvarmevandet.

Hvis der løber brugsvand over i fjernvarmesystemet, betaler du for brugsvand, som du ikke har gavn af. Du kan derfor spare penge ved at opdage en defekt vandvarmer.

Hvis der løber brugsvand over i fjernvarmesystemet, tilføres der samtidig ilt og kalk. Det ødelægger rørene på sigt. Mindre brugsvand i fjernvarmesystemet vil derfor betyde færre reparationer af rørledningerne. Fjernvarme Fyn og Kerteminde Forsyning kan herved spare penge på vedligehold. Det kommer fjernvarmekunderne til gode.

Derfor er det altid en god idé af kontrollere sin varmeinstallation. På www.fjernvarmefyn.dk kan man læse hvordan.

 

 
 

 Det grønne farvestof, Fluorescein (URANIN), er ikke skadeligt.

Myndighederne har godkendt brugen af Fluorescein som sporstof i fjernvarmevand. Flere fjernvarmeselskaber, eksempelvis AffaldVarme Århus og Roskilde Fjernvarmeforsyning, har også gode erfaringer med at bruge farvestoffet. 

Oversigt

    Oversigt