Håndboldstjerne satte fokus på angst

Angst er en af de sygdomme, der invaliderer flest mennesker. Håndboldspiller Lars Christiansen hjalp lørdag OUH med at sætte fokus på angst, da der var åbent hus på psykiatrisk afdeling.

Psykiske lidelser som depression, angst, skizofreni og misbrug er blandt de seks sygdomme, der oftest sender danskerne ud af arbejdsmarkedet.

Konkret vil det sige, at cirka 2000 personer om året tilkendes førtidspension på baggrund af en angstdiagnose, viser en rapport fra Sundhedsstyrelsen.

Odense Universitetshospital satte lørdag fokus på den invaliderende angst med åbent hus på psykiatrisk afdeling og foredrag af håndboldspilleren Lars Christiansen, der har selv lidt af sygdommen angst.

- Det var et liv i kaos. De ting, jeg troede var normalt, var pludselig unormalt. Jeg mistede troen på livet, og det var specielt, siger Lars Christiansen til TV 2/FYN.

Angst er den næsthyppigste årsag til, at danskerne henvender sig på de psykiatriske skadestuer og den tredjehyppigste diagnose, der stilles, når danskerne går til lægen. Håndboldstjernen endte også med at søge professionel hjælp.

- Når man bevæger sig i en maskulin verden, som håndbold er, hvor der ikke snakkes om følelser og nedture, ramte det mig pludselig efter to dødsfald, så jeg søgte hjælp hos en psykolog, siger Lars Christiansen.

Han understreger, at man skal gøre, hvad der virker for en selv og bruger et foredrag som på OUH at formidle sine erfaringer videre.

Se mere dagens åbent hus på TV 2/FYN klokken 19.30.

Oversigt

    Oversigt