I det fynske folks tjeneste

Harme og vrede over borgmesteren

Bestyrelsen for Sydfyns Elforsyning er rystede over at borgmester Curt Sørensen bag deres ryg forsøger at sælge virksomheden.

01:37

02:09

1 af 3

- Det er udemokratisk, og jeg tager stærkt afstand fra at "vores" borgmester bag vores ryg arbejder for en fjendtlig overtagelse af en lokal virksomhed, siger en rystet formand for Sydfyns Elforsyning, Guri Krøis.

Hun blev først onsdag orienteret om at borgmester Curt Sørensen har svaret positivt på en henvendelse fra Energi Fyn om et salg af Sydfyns Elsforsyning.

- Der er valgt et repræsentantskab og en bestyrelse, og at vi bliver modarbejdet af borgmesteren er rystende. En samlet bestyrelse tager afstand fra disse metoder, siger Guri Krøis.

Salget, der måske kan indbringe kommunen 6-800 millioner kroner, kan dog kun gennemføres, hvis repræsentantskabet siger ja til handlen, og det er der umiddelbart ikke meget der tyder på, at forsamlingen vil sige ja til.

- Det er en god lokal virksomhed med 100 arbejdspladser. Et salg vil koste skattekroner og føre til afvikling fremfor udvikling af Svendborg, lyder svadaen fra Guri Krøis.

Afviser kritik

Borgmester Curt Sørensen afviser, at han har handlet uden om bestyrelsen.

- Som kommune har vi tilsynspligt over for Sydfyns Elforsyning, og det indebærer blandt andet at vi har pligt til at udvise rettidig omhu for virksomheden. Jeg har svaret på en henvendelse fra Energi Fyn, og nu er det op til bestyrelsen og repræsentantskabet, om der skal ske noget, siger Curt Sørensen(S).