Hemmeligt studievalg på SDU

En gruppe studerende på Syddansk Universitet raser over universitetets ledelse. Ledelsen er skyld i, at kun få studerende stemmer til valget til universitets- bestyrelsen, lyder kritikken.

Tirsdag og onsdag vælger de studerende på Syddansk Universitet repræsentanter til bestyrelsen og forskellige råd. Men mange studerende er slet ikke klar over at der er valg.

- Det er megaærgeligt for demokratiet her på SDU, siger Jens Theil, der er kandidat for listen Syddanske Studerende.

Sidste år stemte kun ti procent af de studerende. Og den elendige valgdeltagelse skyldes ifølge Jens Theil ikke mindst, at universitets ledelse lægger hindringer i vejen for, at størstdelen af de studerende overhovedet ved, at der er et valg. Blandt andet må de studerende ikke i år hænge plakater op mange steder på universitet.

- Vi skal bruge rigtig meget energi på at fortællle, at der faktisk er et valg, og så ryger indholdet væk, og i stedet skal vi informere om at der faktisk er et valg, siger Jens Theil.

Men i følge ledelsen på SDU, så er der en logisk forklaring på at valgplakater mange steder er forbudt.

- Jeg synes det er ærgeligt med den lave valgdeltagelse, men når brandmyndighederne har sagt, at vi ikke må hænge plakater op, og så gør vi det naturligvis ikke, siger rektor på Syddansk Universitet, Jens Oddershede.

Jens Theil tvivlver dog på rektorens forklaring, og mistænker SDU-ledelsen for at begrænse de studerendes medindflydelse.

- Det er i hvert fald mærkeligt, at vi ikke kan holde et normalt valg, hvor alle kan få lov at tage stilling, siger Jens Theil.

En anden forklaring kan dog være, at de studerende simpelthen ikke gider stemme. De fleste af de studerende TV 2/FYN talte med tirsdag, var udemærket klar over at der var valg.

Oversigt

    Oversigt