Hidsig biljagt over Storebælt

Et biltyveri i Odense udviklede sig tirsdag aften til en hidsig biljagt tværs over Fyn og videre over Storebæltsbroen. Først i Korsør lykkedes det for politiet at pågribe de to biltyve

To armenere anholdt i Slagelse

Et biltyveri i Odense udviklede sig tirsdag aften til en hidsig biljagt tværs over Fyn og videre over Storebæltsbroen. Først i Korsør lykkedes det for politiet at pågribe de to biltyve.

Kort før kl. 22 onsdag aften så et vidne i Hjallese to mænd bryde ind hos en bilforhandler. De to mænd satte sig ind i en kraftig jeep, og kørte gennem forretningens frontrude.

Vidnet der havde observeret tyvene, satte sig ind i sin egen bil og optog forfølgelse. Men da Odense Politi var blevet alarmeret overtog to patruljevogne forfølgelsen.

Biltyvene flygtede i rasende fart ud af motorvejen med patruljevognene i hælene. På et tidspunkt var farten mere end 200 km/t.

Da biltyvene nåede til Nyborg fortsatte de flugten ud af Storebæltsbroen. Da de nåede til betalingsanlægget i Korsør bragede de ind i en bom og fortsatte flugten væk fra Korsør.

"Det har været livsfarligt for de ansatte på betalingsanlægget, og det er et held, at der ikke er kommet nogen til skade", siger vagthavende hos Slagelse Politi.

Senere fandt politiet den stjålne jeep i en grøftekant. Tyvene har formentlig mistet herredømmet over bilen og er flygtet til fods.

Sammen med patruljevognene fra Odense og Nyborg indledte Slagelse Politi en eftersøgning på de to mænd, og kort tid efter blev de to armenske mænd anholdt.

Den ene mand viste sig at være udvist af Danmark, og samtidig eftersøgt for kriminalitet i andre politikredse. Han vil nu blive tilbageholdt i tre døgn, hvorefter han vil blive sendt ud af landet.

Den anden mand har opholdstilladelse og vil blive løsladt efter afhøring onsdag eftermiddag.

Oversigt

    Oversigt