I det fynske folks tjeneste

Idrætsforeninger laver samværsregler

01:55

KIF har retningslinjer for omgang med børn.

1 af 2

Mens flere og flere daginstitutioner får retningslinjer for pædagogernes omgang med børnene for at undgå mistanke om seksuelle overgreb, har idrætsforeningerne arbejdet med det i årevis.

Reglerne skal beskytte både børn og trænere.

I KIF Middelfart har de siden 2007 haft en samværspolitik. Den beskriver regler for, hvordan trænerne skal omgås børnene for at undgå at krænke dem.

- Det er både for at beskytte børnene og for at undgå, at der opstår ubegrundet mistanke mod vores instruktører, fortæller formanden for KIF Middelfarts Hovedafdeling, Lars Mørk.

På foreningens hjemmeside kan man læse, at trænerne f.eks. skal undgå at kysse børnene og berøre dem utilsigtet i skridtet og på brystet. De må heller ikke være i det andet køns omklædningsrum eller tage enkelte børn med hjem privat.

Både DIF og DGI opfordrer idrætsforeningerne til at udforme retningslinjer for, hvordan børn og voksne skal omgå hinanden. I KIF Middelfart har der været regler siden 2007, hvor man tog debatten oven på, at det i 2005 blev lovpligtigt at indhente børneattester, når man ansætter trænere.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.