I det fynske folks tjeneste

Iskold fynsk målmand sikrer Danmark bronze

Foto: Jose Manuel Ribeiro / Scanpix

Et flot mål af Pernille Harder og en iskold fynbo i skikkelse af Stina Lykke i målet sørgede for dansk sejr over Australien.

Det danske kvindelandshold i fodbold kan rejse hjem fra den stærkt besatte turnering Algarve Cup med en tredjeplads.

I onsdagens bronzekamp besejrede danskerne Australien i en straffesparkskonkurrence, efter at den ordinære kamp var sluttet 1-1.

Målvogter Stina Lykke, der er opvokset i Højby syd for Odense og indledte karrieren i OB, endte som matchvinder ved at parere to australske forsøg fra 11-meter-pletten, ligesom Kolding-keeperen selv var en af de danske målscorere.

Sanne Troelsgaard afgjorde sagen ved at sætte bolden i nettet på Danmarks fjerde forsøg, så den danske sejr i straffesparkskonkurrencen lød på 4-1.

Landstræner Nils Nielsen havde ellers set sit hold have visse problemer i den ordinære kamp, hvor australierne længe var foran 1-0.

Men anfører Pernille Harder sørgede for straffesparksafgørelsen, da hun udlignede med et pragtmål 11 minutter før tid.

Harder modtog en høj fremlægning, tog bolden med i fuldt løb, inden hun tordnede den op i målhjørnet bag den australske keeper.

Dermed slutter Danmark altså på tredjepladsen i turneringen, der har deltagelse af 12 nationer. En betragtelig forbedring i forhold til sidste år, hvor danskerne endte som nummer syv ud af otte.

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.