I det fynske folks tjeneste

Kæmpe tab for Faaborg og Fyn

01:44

1 af 2

Nyheden om at 472 slagterijob i Faaborg forsvinder, bliver modtaget med chok både i Faaborg og på hele Fyn.

Danish Crown har besluttet at udbeningsafdeling i Faaborg og Tulips produktion af færdigretter i Faaborg lukkes. Begrundelsen er, at produktionen i sin nuværende form ikke er konkurrencedygtig. 472 medarbejdere mister deres arbejde.

- Det er et kæmpe tilbageslag for Faaborg og for hele Fyn. Det er dybt beklageligt, siger borgmesteren i Faaborg-Midtfyn, Christian Thygesen(V).

Borgmesteren blev torsdag morgen orienteret om beslutningen af Danish Crown.

- Det her får store følger - ikke bare for Faaborg, men for hele Fyn. Der er mange medarbejdere i vores kommune, men der er også mange ansatte, der bor andre steder på Fyn. Så nu må de fynske kommuner stå sammen om at afværge følgerne af denne triste udvikling, siger borgmesteren.

Hos Udvikling Fyn blev meddelelsen fra Faaborg modtaget med forfærdelse.

- Det er en katastrofe for hele Fyn. Der er næsten 500 familier, der mister deres indtægt, og det vil ramme overalt på Fyn, siger Mads Graves, der er direktør i Udvikling Fyn.

- Det er ikke bare arbejdspladser som går vores næse forbi nu og her i landsdelen. Med arbejdspladserne forsvinder jo også en hel række af underleverandører og andre tilknyttede virksomheder. Dermed går en hel udvikling vores næse forbi, uddyber bestyrelsesformand for Udvikling Fyn, Søren Skovbølling

- Jeg fik et chok, da jeg hørte det. Jeg havde ikke forestillet mig at de ville lukke totalt. Det der er sket, er lige så alvorligt for Faaborg, Sydfyn og Fyn, som det var for Kerteminde, Odense og Fyn, da Lindø lukkede, siger Ib Haahr, der er næstformand for DI Fyn og næstformand for Beskæftigelsesrådet i Syddanmark.

Blandt politikerne bliver lukningen også modtaget med chok.

- Det er en katastrofe og et wake-up call. Nu må regeringen arbejde for at få lettet skatte- og afgiftstrykket i Danmark, så virksomhederne bliver konkurrencedygtige, og kan klare sig i den internationale konkurrence, siger Mai Mercado(K) (tidligere Henriksen).

- Jeg er fuldstændig rystet og meget trist over at modtage denne nyhed. Det er svært af få øje på mulighederne for de familier, der snart står uden indtægt. Men jeg vil appellere til at vi på Fyn nu står sammen på samme måde som vi gjorde da Lindø lukkede, siger Jane Heitmann(V), der er medlem af Folketinget og byrådet i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Ved du noget? Så send os et tip