Kerteminde: Fuld enighed om økonomien for 2018

Der blev mandag aften indgået et bredt forlig om budgettet for 2018 i Kerteminde Kommune.

Samtlige 25 medlemmer af byrådet i Kerteminde Kommune blev sent mandag aften enige om en budgetaftale for 2018.

Det skriver Kertemindes borgmester, Hans Luunbjerg (V) på Facebook:

"Budgetaftalen for Kerteminde Kommune 2018 er her til aften underskrevet af alle partier/lister i Kerteminde Byråd.

Alle 25 medlemmer står dermed bag aftalen der præsenteres tirsdag kl. 14 i Byrådssalen på Kerteminde Rådhus".

Det er andet år i træk, at samtlige 25 medlemmer af byrådet står bag budgetaftalen. 

- Jeg glæder mig over, at det er alle 25 i byrådet, der står bag forliget - ligesom vi også gjorde sidste år. Hvis vi skal lykkes med at få økonomien til at hænge sammen, så kræver det brede aftaler. Så det glæder mig, at alle er med, især når det er en stram aftale, siger borgmester Hans Luunbjerg til TV 2/Fyn.

quote Det ser lysere ud i Kerteminde Kommune, men ikke alle de mørke skyer er væk

Hans Luunbjerg, borgmester, Kerteminde

Kerteminde Kommune har gennem de seneste år været igennem markante besparelser, og også den nye budgetaftale kræver fortsat fokus på stram styring, påpeger borgmesteren.

- Der er balance i budgettet. Men det kræver, at vi holder næsen i sporet og overholder vores budgetter, siger Hans Luunbjerg.

I den nye aftale er der blandt andet afsat 18 millioner kroner til vedligeholdelse af kommunale ejendomme i løbet af de næste fire år, ligesom der bliver givet et lille løft til både skoler og daginstitutioner, der har været hårdt ramt af besparelser i de seneste år.

- Børn og Unge har vi haft svært ved at holde styr på, så nu vil vi låse udgifterne fast i en periode over fire år. Og så giver vi en smule penge tilbage for at løfte niveauet, siger borgmesteren. 

Administrationen skal slankes

I de sidste par år har kommunen tilpasset organisationen flere gange og er blandt andet gået fra fem til tre direktører samt fra 14 til seks ledere. Nu skal der kigges på niveauet under for at se, om det er muligt at foretage yderligere administrative besparelser.

- Vi har kigget meget på den allerøverste ledelse i administrationen for at se, om vi kan effektivisere arbejdsgangene og få en slankere organisation. Så det kan ikke udelukkes, at vi må skære nogle stillinger væk, varsler Hans Luunbjerg:

- Hvis vi skal give flere penge til de såkaldt decentrale enheder, altså blandt andet skoler og daginstitutioner, hvor vi har sparet meget i de seneste år, så kræver det besparelser på det administrative niveau. 

På bundlinjen står, at kommunen over de næste fire år kan afdrage 100 millioner på gælden og samtidig putte 50 millioner kroner i kommunekassen. Men det kræver fokus, og det kræver, at budgetterne overholdes, fastslår borgmesteren.

 - Det ser lysere ud i Kerteminde Kommune, men ikke alle de mørke skyer er væk, siger Hans Luunbjerg.

Oversigt

    Oversigt