I det fynske folks tjeneste

Kommunerne skipper kontorelever

De kommunalt ansatte bliver ældre, og om få år vil en stor del trække sig tilbage. Men kommunerne sørger ikke for at ansætte nye elever.

18 fynske kommuner har helt droppet tanken om at ansætte kontorelever. Og det er en katastrofe, mener HK's regionsformand.

Katastrofe

Mens næsten halvdelen af HKs kommunale ansatte er over 50 år, og kommunerne dermed står over for en større udskiftning, har 18 fynske kommuner besluttet sig for ikke at ansætte elever overhovedet.

- Det er en katastrofe, at kommunerne ikke tænker på rekruttering til fremtiden, hvis de skal have en administration til at køre, siger Birgit E. Petersen, der er regionsformand for HK Kommunal på Fyn til Fyens Stiftstidende.

Kommunerne forsvarer sig med, at de er så tynget af sammenlægningsarbejdet, at de ikke orker at tage nye elever ind. Og så spiller økonomien også en rolle.

- Hvis kommunerne er trængt, så sparer man på elever, og det er let, for dem kender man alligevel ikke, siger Birgit E. Petersen til avisen torsdag.

Gælder for hele landet

Tendensen er den samme over hele landet, hvor 151 kommuner ikke vil skrive kontrakter med nye elever. Sidste år var det tal 129.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.