Kontrol gør enlige til par

Faaborg-Midtfyn Kommunes særlige fokus på enlige førtidspensionister har fået 19 borgere til at skifte status fra enlig til samlevende.

Faaborg-Midtfyn Kommunes Kontrolenhed har i løbet af vinteren haft særlig fokus på enlige førtidspensionister og de ydelser man kan få som enlig førtidspensionist.

Kontrolenheden har skrevet ud til de 1150 enlige førtidspensionister, som var registeret i kommunen og nærmere forklaret reglerne om, hvornår man kan betragtes som enlig i pensionslovens forstand.

De enlige borgere skulle herefter sende en erklæring retur, hvor vedkommende erklærede, at han/hun stadig var enlig.

Enlige bliver par

Aktionen har resulteret i, at 19 borgere med førtidspension fik skiftet status fra enlig til samlevende.

Det betyder, at Faaborg-Midtfyn Kommune fremover har fået en årlig besparelse på mere end 1,3 millioner kroner. Den kommunale andel ligger på ca. 770.000 kr.

Kontrolenheden har også krævet tilbagebetaling for 40.000 kroner.

- Som mange andre kommuner må vi konstatere, at der er rigtig god fornuft i at have en kontrolenhed, der ser borgerne efter i sømmene, siger borgerservicechef Anne Kirsten Andersen.

- Vi oplever en lang række tilfælde, hvor der er tale om bevidst snyd, men som i dette tilfælde har vi også mange sager, hvor borgerne ikke er helt inde i de konkrete forudsætninger for de ydelser, som de modtager. Derfor er det rigtig godt med sådan en kampagne, så vi får "ryddet op" og sikret os, at de borgere, der modtager støtte også er berettiget til den, siger borgerservicechef Anne Kirsten Andersen.

Oversigt

    Oversigt