Kulturambassadører: Crowdfunding og politisk museumsdebat

Er crowdfunding vejen frem for kulturprojekter, der ellers ikke har en chance? Hvor meget må man som museumsansat blande sig i aktuelle politiske temaer? Debat med museumsinspektør Ingrid Vatne og kulturformidler Mia Boysen Ben-Ami.

Der er gratis kager og sandwich fra bageren i Kerteminde, når musikgruppen Holmen Hustlers er i øvelokalet. Den østfynske gruppe er så populær i lokalsamfundet, at den er kommet langt med frivillig støtte, og fænomenet crowdfunding er en afgørende del af Holmen Hustlers forretningsplan.

Spørgsmålet er om crowdfunding er vejen frem for kunst- og kulturprojekter, som ofte har svært ved at få økonomien til at hænge sammen?

Også et politisk opråb fra to museumsmedarbejdere i Svendborg bliver debatteret af ugens kulturambassadører. 

Regeringens reformer på kontanthjælpsområdet bliver sat i historisk perspektiv med fortidens fattighjælp i et debatindlæg, som to ansatte på Danmarks Forsorgsmuseum står bag. 

Men hvor konkret politisk kan man tillade sig at være, når man arbejder på et offentligt støttet museum?

Debatten tages af Ingrid Vatne, museumsinspektør på Museum Vestfyn, og Mia Boysen Ben-Ami, kulturformidler på Faaborg Bibliotekerne. Se eller gense programmet her på siden.

Oversigt

    Oversigt