Kvindernes kommunale kampdag

Der er for få kvinder i kommunalpolitik. Derfor var politisk uenighed og partistridigheder lørdag afløst af søstersolidaritet, da de kvindelige kandidater var på gaden for at lokke flere kvinder ind i politik.

De kæmper om de samme pladser den 17. november,  men i dag stod de side om side, og bakkede op om Kvinderådets kampagnedag for at få flere kvinder i politik.

- Vi vil gerne have valgt nogle flere kvinder, fordi vi synes at vi tilfører debatten nogle andre holdninger og nogle andre meninger, som giver bredde, siger Thyra Rasmussen, der er kandidat for Venstre i Nyborg.

Kvinderne gider ikke kæmpe

Mændene dominerer i byrådene i dag, hvor der er mere end to mænd for hver kvinde. Og blandt kandidaterne til valget 17. november ser det endnu sløjere ud. Kun omkring en fjerdedel af kandidaterne er af hunkøn.

Men trods disse fakta, var der ikke mange kampberedte kvindelige vælgere i Nyborg lørdag.

- Som mor og kvinde har man nok en følelse af at man skal være hjemme ved sine børn, siger Heidi Grundsøe i Nyborg.

- Jeg orker ikke at sætte mig ind i det i øjeblikket. Jeg gider ikke, lyder det fra Jeanette Andersen.

Personligt udviklende

Men kvinderne aner slet ikke, hvad de går glip af, lyder det fra garvede kvindelige politikere. Det kan nemlig godt lade sig gøre at forene familieliv og politik.

- Kvinderne ved ikke at det er spændene og giver personlig udvikling, siger Thyra Rasmussen.

- Det er interessant at være med til at sætte dagsordenen og være med til at bestemme hvordan kommuen skal formes for børn, unge og ældre, siger Lisa Pihl Jensen, der spidskandidat for socialdemokraterne på Langeland.

Lisa Pihl Jensen er Fyns eneste kvindelig spidskandidat med en reel chance for at blive borgmester. Men næste gang skal det være anderledes.

- Målet med i dag er at vi skal have kvindelige spidkandidater i mange flere partier, siger Thyra Rasmussen.

Oversigt

    Oversigt