I det fynske folks tjeneste

Laver is af lokal mælk

Som en af de få i landet har en isproducent fra Svendborg får tilladelse til at hente nymalket mælk direkte fra en lokal landmand og bruge den i sin is-produktion.

Som en af de få i landet har en isproducent fra Svendborg fået tilladelse til at hente nymalket mælk direkte fra en lokal landmand og bruge den i sin is-produktion.

Normalt er det store tonstunge tankbiler, der henter mælken hos landmændene, og kører den til forarbejdning på store mejerier.

Men landmand Jan Bloten på Sydfyn leverer nu også økologisk mælk i noget mindre portioner.

En lokal isproducent i Svendborg har nemlig fået fødevarestyrelsens tilladelse til at hente frisk-malket mælk og bruge den i is-produktionen. Fødevarestyrelsen skulle dog lige overtales først.

- De slog lige bremsen i først, men så undersøgte de sagen, holde nogle møder, og så fik jeg tilladelsen, fortæller Arne Hansen, is-producent i Svendborg.

Normalt skal fødevare-producenter bruge pasteuriseret mælk - altså mælk der er opvarmet til 85 grader for at slå eventuelle bakterier ihjel. Derfor er der usædvanligt at Arne Hansen har tilladelse til at gøre det selv.

Ved du noget? Så send os et tip