I det fynske folks tjeneste

To mænd anholdt for trafikdrab

Odense Politi anholdte fredag middag en 40-årig mand, der er mistænkt for at have ført den bil, der torsdag morgen ramte og dræbte en knallertkører i Uggerslev. En 38-årig mand blev også anholdt, men er blevet løsladt igen. 

Den formodede fører af ulykkesbilen i Uggerslev er nu anholdt.

Politiet kendte den 40-åriges identitet, og fredag klokken 11.50 valgte manden selv at melde sig til politiet.

Derudover anholdte politiet en 38-årig mand, der var til stede på ulykkesstedet, men som tilsyneladende undlod at komme knallertkøreren til hjælp.

Den 40-årige mistænkes for at kørt den mørkeblå Renault Espace, der torsdag kort før klokken seks var involveret i et trafikdrab ved Uggerslev på Nordfyn. En knallertkører blev ramt ved Uggerslevvej 31 og efterfølgende stak bilisten af fra ulykkestedet.

Knallertkøreren var død, da ambulancen ankom til Odense Universitetshospital. 

Bilen blev kort efter fundet i nærheden af ulykkesstedet, men føreren var pist væk. Bilens kvindelige ejer fortalte, at hun havde efterladt sin bil ulåst med nøglerne siddende i ved sin bopæl, og at hun ikke vidste hvem der havde taget den.

Fandt jagtgevær

Politiets efterforskning pegede dog på den 40-årige mand som føreren og fredag meldte han sig selv.

- Vi har ikke afhørt manden endnu, og vi ved derfor ikke hvordan han forholder sig til episoden, fortæller kriminalkommissær Niels Chr. Larsen fra Odense Politi. 

Politiet fandt torsdag en salonriffel i nærheden af ulykkesstedet, men indtil videre formoder politiet, at der var tale om en ulykke.

- De to mænd er særdeles godt kendt af politiet i forvejen, og det er os bekendt at de har våben, siger Niels Chr. Larsen, kriminalkommissær hos Odense Politi.

Også den 22-årige afdøde var i forvejen kendt af politiet.

Den 40-årige mand bliver lørdag kl. 10 fremstillet i grundlovsforhør sigtet for uagtsomt manddrab. Den 38-årige blev løsladt fredag eftermiddag.

- Vi efterforsker sagen som et trafikuheld, men vi udelukker ikke noget i sagen, siger Niels Chr. Larsen.