I det fynske folks tjeneste

Marstal-rederi i bankklemme

Skatteborgernes penge bliver langtfra brugt optimalt i de afviklingsbanker, der hører under det statslige skraldespandsselskab Finansiel Stabilitet.

Sådan lyder advarslen fra De Radikale.

Dagbladet Børsen kan berette om rederiet Stella Shipping i Marstal, som er havnet i en slem kattepine, efter at den krakkede Fionia Bank sidste år overdrog sine privatkunder til Nordea, men lod udvalgte erhvervskunder blive i det, der blev til Nova Bank.

Bundlinjen er, at et af rederiets skibe nu er solgt til spotpris på auktion, hvor det i stedet kunne være forblevet på rederiets hænder og sejle penge hjem til at nedbringe Stella Shippings engagement med Nova Bank.

På fredag gælder det et andet skib, som ligeledes kommer under
hammeren.

Det sker efter, at banken - uden at orientere rederiet på forhånd - omdirigerede det lastede skib i rum sø og sendte det Singapore.

- Der sidder nogen mennesker, der er sat til at forvalte skatteborgernes penge. De jonglerer bare rundt med dem og er helt ligeglade med, om de får det ene eller det andet beløb hjem. Det er uanstændigt og uansvarligt. Var det deres egne penge, skulle de nok få bragt dem hen, hvor de gav mest på bundlinjen, siger Stella Shippings direktør Ole Kochen.