I det fynske folks tjeneste

For nemt at være cykeltyv

Sommeren er højsæson for cykeltyverier, og en ny kedelig tendens har vist sig i år. Organiserede kriminelle fylder hele lastbiler med cykler.

02:02

TV 2/FYNs reporter demonstrerer hvor nemt det er at stjæle en cykel midt i Odense midtby

1 af 2

Fra 1. juli og tre måneder frem skal du passe ekstra godt på din cykel. Her er risikoen for at den bliver stjålet nemlig størst.

- Jeg havde løst den til et nedløbsrør og med almindelig lås, men da jeg kom tilbage var der ingen cykel tilbage, siger Torben Dam, der blev et af ugens ofre for det stigende antal cykeltyverier.

Bander fylder lastbiler

Politiet mener, at der ofte står organiserede kriminelle bag tyveriet af cyklerne. Tirsdag blev en mand grebet på fersk gerning på vej ud af Odense med 18 stjålne cykler i lastrummet på sin varebil.

- Det har formentlig været et organiseret cykeltyveri, hvor en fra østeuropa forsøger at fylde en varebil og køre væk med dem, siger politiinspektør Johnny Schou fra Fyns Politi.

Ingen greb ind

Der bliver hvert år stjålet mere end 7000 cykler på Fyn. Det svarer til 20 cykeltyverier hver eneste dag.

Og det er tilsyneladende nemt og risikofrit. Ingen greb ind da TV 2/FYNs reporter ved højlys dag stjal en cykel foran en café.

- Jeg ved ikke om det er for nemt. Det må dem der skal betale for den nye afgøre. Vi har ingen særlig styrke til bekæmpelse af cykeltyverier, men vi tjekker mistænkelige personer på gaderne og tjekker stelnumre, fortæller Johnny Schou.

Ekstra medarbejdere hos Forsikringsselskab

Hos GF Forsikring har man for nylig ansat to ekstra medarbejdere for at ekspedere det stigende antal cykeltyverier. Men forsikringsselskabet afviser pure at man spinder guld på at forsikre mod de mange tyverier.

- Der er en markant stigning i antallet af cykeltyverier, og det er ikke noget vi eller kunderne kan være tjent med, da større udbetalinger giver sig udslag i større præmier, siger skadechef Michael Nørgaard fra GF-forsikring.

Hos cykelhandleren kan man købe en effektiv lås til 800 kroner, men cyklerne bliver stjålet alligevel - og her i butikken erkender man at de mange cykeltyverier osse ER en god forretning.

- Vi lever jo af at sælge cykler, så det eneste vi kan gøre er bare at informere om hvordan man sikre den, siger Henrik Jensen fra Design Cykler i Odense.

Cyklen som blev "stjålet" foran en café blev naturligvis sat tilbage af TV 2/FYNs reporter, efter at det var konstateret hvor nemt det er at stjæle en cykel uden at  nogen blander sig.