I det fynske folks tjeneste

Netmusik hitter i Odense

For nogle måneder siden lånte odenseanerne kun 32 musiknumre om dagen på musikbibliotekernes hjemmeside. Nu klikkes der 500 numre ned om dagen

-

For nogle måneder siden lånte odenseanerne kun 32 musiknumre om dagen på musikbibliotekernes hjemmeside. Nu klikkes der 500 numre ned om dagen, skriver gratisavisen Urban.

Musikbibliotekernes tilbud om at låne musik over nettet er blevet populært blandt odenseanerne. Efter en sløv start, hvor der kun blev downloadet 32 numre i gennemsnit om dagen, klikker odenseanerne nu 500 numre ned på computerne om dagen. Det er godt en fjerdedel af det samlede forbrug i landet, fortæller musikbibliotekets leder, Charlotte C. Pedersen.
-Efter at vi relancerede musiktjenesten med en koncert hernede, er der virkelig kommet gang i det. Nu ligger vi nummer tre i Danmark efter København og Århus.

Forrige torsdag gav Cæcilie Nordby, Sanne Salomonsen og Bikstok Røgsystem koncerter i henholdsvis, Odense, København og Odense. Og nu er den den akustiske opførsel blevet til digital efterpørgsel.
-Vi kan se, at de fem personer, der downloader mest bor i Odense, siger Charlotte C. Pedersen, der ikke kan sige mere om superbrugerme, for der er strenge regler for, hvilke data bibliotekarerne må hente om kunderne.

På landsplan bliver der nu lånt omkring 2.000 numre om dagen, men det er stadig langt fra målet på 3.500 daglige downloads, erkender Charlotte C. Pedersen.
-Derfor vil vi også lave en opfølgning med flere koncerter i oktober. Og så prøver vi hele tiden af udvide kataloget.

Foreløbig er det bands som Nephew, Drengene fra Angora og Bikstok Røgsystem, der regerer på toppen af downloadlisten. Men inden længe bliver udvalget udvidet, lover bibliotekslederen.
-Der er et firma, som vil satse på at gøre musik fra de små uafhængige pladeselskaber tilgængeligt på nettet. I udlandet kan vi se, at de har 20 procent af salget, så det er meget stort.