Nicki P mister millioner

Det render i den grad baglæns for speedway-stjernen Nicki Pedersen i øjeblikket.

Mandag måtte fynboen vinke farvel til hyren i engelske Peterborough, da englænderne fyrede ham via e-mail.

Det var slemt nok, men trods alt til at leve med, da beslutningen om at stoppe i Elite League igen efter sæsonen allerede truffet.

Men nu mister speedway-stjernen klub nummer to på blot en uge
og må vinke farvel til karrierens bedste kontrakt, skriver
Ekstra Bladet.

Den lukrative polske Ekstra Liga vedtog nemlig torsdag at gennemføre en frygtet regelændring, der betyder, at klubberne kun må have en GP-kører i truppen fra den kommende sæson.

Og da en af Nicki Pedersens holdkammerater i Stal Gorzow er
selveste 'Kongen af Polen' alias den regerende verdensmester
Tomasz Gollob, så skal danskeren med stor sandsynlig ud og finde
en ny arbejdsgiver på et meget vanskeligt jobmarked - hvilket
let kan koste et par millioner på bankbogen.

- Det er noget rigtig pis. For det er den bedste kontrakt, jeg
nogensinde har haft og der var lagt op til en genforhandling,
afslører Nicki Pedersen.

Karrierens bedste kontrakt betyder ifølge Ekstra Bladets oplysninger, at Pedersen har hentet på den dyre side af fire miliioner kroner om året i Gorzow. Et beløb, der bliver svært at hente andre steder.

- Det er klart, at det er en mulighed for klubberne at presse prisen, siger han og erkender, at han i værste fald risikerer helt at komme til overs i et regnestykke med ti kørere og 15 permanente GP-kørere.

- Der er vel en fem-syv kørere af en særlig kaliber, der burde være sikre - og jeg synes da selv, at jeg stadig har en vis kaliber, men der er også fem-syv kørere, navne som Crump, Hampel, Bjerre og Sajfutdinov, der er sikre på deres pladser, kalkulerer Pedersen, der er på det rene med, at tre års nedtur i VM-serien har givet visse ridser i den lettere blegnede lak fra fordums VM-titler.

- Det er ikke som for to år siden, hvor jeg kunne få to klubber til at overbyde hinanden for at få mig. Den kan jeg nok ikke lave igen, men så må jeg jo finde på noget andet. Jeg har jo altid været en god forretningsmand, siger Nicki Pedersen.

Men alternativet til en plads i den bedste polske række er ikke voldsomt tiltrækkende. For der er langt fra de topmoderne stadioner i Ekstra Ligaen, der kan matche lang de fleste danske superliga-arenaer, til livet i den næstbedste række.

- Der er ingen restriktioner i 1. division, men selvom jeg skal skaffe brød på bordet, så er det altså lidt af en jungleliga. Men måske står der en rigmand i en af klubberne, der har brug for at sælge billetter, lyder det med tilkæmpet optimisme, fra Nicki Pedersen, der i aften ved Grand Prix'et i Vojens igen skal jagte de VM-point, der skal sikre, at han
overhovedet er GP-kører til næste år.

Oversigt

    Oversigt