I det fynske folks tjeneste

Nyborg sælger sin elforsyning

Det kommunalt ejede elselskab, Nyborg Elnet A/S skal sælges til Energi Fyn. Salget indbringer Nyborg Kommune 239 mio. kr.

Salg med tilbagevirkende kraft

00:57 Luk video

Salget blev vedtaget på byrådsmødet mandag aften. Politikerne blevet præsenteret for to bud, og et enigt byråd pegede på buddet fra naboselskabet Energi Fyn.
Aftalen om salg af Nyborg Elnet er gældende med tilbagevirkende kraft pr. den 1. januar 2010, og prisen for det kommunale elselskab blev 239 mio. kr. alt inklusiv, men før statsafgift på 40 %, oplyser  Nyborg Kommune.

El-prisen stiger ikke

Salget er en følge af den salgsproces, som Nyborg Byråd iværksatte umiddelbart før sommerferien. 
 
 - Den indgåede aftale med Energi Fyn sikrer en god, naturlig og fremtidssikret løsning for Nyborgs el-forbrugere, for Nyborg kommune og for Nyborg Elnets medarbejdere, som har fået en 18 måneders jobgaranti hos Energi Fyn, siger en tilfreds borgmester Erik Christensen. 
 
Også forbrugerne børe være glade mener borgmesteren, for  
der er givet tilsagn om, at nettariffen i Nyborg Elnet ikke stiger i 2011 og 2012. 

Salget betyder at Energi Fyn opsættter fjernaflæste elmålere til alle forbrugere i Nyborg.  

9.500 nye andelshavere

Energi Fyn er som et andelsselskab ejet af 165.000 andelshavere, og med købet af Nyborg Elnet vil yderligere 9.500 forbrugere blive andelshavere i den fynske energikoncern, som dermed leverer elektricitet til mere end 2/3 dele af Fyn. Energi Fyn-koncernen beskæftiger i alt 220 medarbejdere.

- Aftalen skaber et godt fundament for et fremtidssikret, forbrugerejet fynsk selskab, og som ikke mindst også er med til at sikre fynske arbejdspladser i mange år frem,  siger borgemester Erik Christensen.