Nye busruter skal forbedre byen: Søndag kører busserne på en ny måde i Odense

Efter Letbanen er bygget færdig og kommet i drift, bliver busruterne i Odense tilpasset, så fremkommeligheden bliver bedre.

Søndag får Odense et nyt busnet, der skal dække byen sammen med letbanen i fremtiden.

Det betyder, at mange busser får nye ruter og numre, lyder det på kommunens hjemmeside rejsiodense.dk.

De nye busruter skal gøre det lettere at komme rundt i byen. Derudover skal det blive lettere at skifte til og fra letbanen.

Det betyder, at busserne flere steder kører til stationer, hvor du kan skifte mellem letbane, bus og selvfølgelig almindelige tog. De fleste busser kører nemlig stadig via Odense Banegård.

Færre men bedre

Der vil køre færre busser langs letbanen, men busserne dækker resten af byen. De er fordelt, så der kører flest busser de steder, hvor der er mange passagerer, mens der vil være færre busser, hvor der er få passagerer.

Du kan se det nye rutenet her. Klik for at se en større version:

Kort over busruter i Odense. Kilde: www.rejsiodense.dk

Eksempelvis vil det nye bybusnet få en ny ringrute med nummer 25-26, der kører fra Tornbjerg, Fraugde og Hollufgård ad ringvejen mod Ubberud, Slukefter og Morud.

Den erstatter de nuværende ruter 21-23 og 81-83 i Tornbjerg, Fraugde, Hollufgård. Man kan skifte til letbanen ved Bilka eller Ikea for at komme til centrum. Desuden kan man køre med ringruten mod for eksempel OUH.

Den nye rute 15 forbinder Tietgenbyen med letbanen. Man kan skifte mellem rute 15 og letbanen ved Bilka, Ikea og Rosengårdcentret. Rute 15 kører morgen og eftermiddag på hverdage. Du kan læse meget mere om de nye ruter på hjemmesiden rejsiodense.dk.

Mens der kommer nye busruter i Odense, er andre ruter i fare andre steder på Fyn. Det sker som følge af underskud.