I det fynske folks tjeneste

OB: Ny hjemmebanetrøje med Odins Øje

00:33

1 af 3

OB har fået ny hjemmebanetrøje. Trøjen skal samler byen og klubben og som rummer både historien, fremtiden, Odense og en ny beskytter.

OBs nye spillertrøje blev offentliggjort onsdag, da et kæmpe banner blev hængt op på L'EASY-bygningen på Østre Stationsvej i Odense.  Det er Jeppe Tverskov, der lægger krop til det store foto.

- Det er ikke bare en ny spillertrøje – det er en trøje, der samler klubben og byen. Med den sorte farve viser vi respekt for vores stolte 130-årige historie, mens de nye striber er et kraftfuldt afsæt til de næste 130 år. Det er en trøje, der skal vise vores stærke tilknytning til Odense og samtidig præsentere vores nye talismand – den fynske lindorm,  siger Jack Jørgensen, kommerciel chef i Odense Boldklub.

Den nye trøje indeholder en række nye detaljer, der fortæller en del af OB's historie.

- Det er en fed trøje. Der er komme nogle detaljer, som gør den lidt mere speciel end bare en helt normal trøje, siger Jeppe Tverskov fra OB.

01:37

- Det er en fed trøje. Der er komme nogle detaljer, som gør den lidt mere speciel end bare en helt normal trøje, siger Jeppe Tverskov.

Luk video

Ny OB-trøje

Den nye trøje indeholder en række nye detaljer, der fortæller en del af OB's historie. De blå og hvide striber har fået selskab af en sort, der henviser til den allerførste OB-trøje, der var sort.

Odins Øje i nakken og bynavnet øverst på ryggen understreger tilknytningen til byen.
På brystet er den fynske lindorm, en beskyttende drage, der har kæmpet for Fyn og Odense i flere århundreder.

Ifølge historien har lindormen kæmpet i både Skånske Krig, den Store Nordiske Krig, Treårskrigen og Krigen i 1864. Den beskyttende drage indgår også i Fynske Livregiments våbenskjold, ligesom den kan ses på toppen af domkirkens spir og på byens borgmesterkæde.

 

 

 

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.