I det fynske folks tjeneste

Odense Teater i chok over lukning af skuespillerskole

Et flertal i Folketinget vil nu lukke skolen i Odense. Beslutningen kommer  fuldstændig bag på Odense Teater: - En politisk rævekage er bagt, siger en rasende formand for Odense Teater.

Skuespillerskolen ved Odense Teater er snart en saga blot.

Fynske folketingsmedlemmer har svigtet

Lukningen af skuespillerskolen er blevet en realitet efter et flertal i Folketinget fredag indgik forlig om de kunstneriske uddannelser. Forliget betyder, at skuespillerskolen i Odense skal lukkes.

- Det kommer fuldstændigt bag på os, siger formanden for Odense Teater, Karl Vinther, til TV2/ Fyn.
- Det er resultatet af en politisk rævekage, og de fynske folketingsmedlemmer har svigtet fuldstændigt i denne sag. For vi driver en god skole i Odense, siger Karl Vinther.

Urigtige oplysninger bag lukning

DF's kulturordfører Louise Frevert siger til Ritzaus Bureau, at skolen i Odense uddanner 35 procent af eleverne ud i arbejdsløshed, samtidig med, at skolen er den næstdyreste i landet at drive.
Men det afvises blankt af chefen for teatret:
- Det er ganske enkelt urigtige oplysninger hun kommer med, siger en vred Kasper Wilton.
- Skolen i Odense er tværtimod billig at drive - og vi har den laveste ledighedsprocent blandt nyuddannede elever, understreger han.

Kasper Wilton er i særdeleshed vred over måden forliget er blevet skruet sammen på.
- Ingen har henvendt sig forinden for at undersøge forholdene på skolen, og vi må konstatere, at de fynske folketingsmedlemmer har vist sig uduelige når de ikke har kæmpet for skolen, mener han.

Sov ikke i timen

Det fynske medlem af Kulturudvalget, Carina Christensen (Kons.) afviser at have sovet i timen.
- Hvis jeg har sovet i timen har Odense Teater også gjort det, når de ikke opdagede hvad som var på vej. Jeg anede intet om at skolen skulle lukke, fordi jeg ikke er forhandler for partiet i dette forlig, siger hun til TV2 Fyn.

Hun kontaktede lørdag kulturminister Brian Mikkelsen (Kons.), og har nu forventninger om, at en planlagt overbygning på Musicalskolen i Fredericia skal placeres i Odense som et plaster på såret.
- Det vil jeg kæmpe for kommer til at ske, men det kommer til at foregår i konkurrence med en række jyske byer, som også går efter at få placeret overbygningen hos dem, vurderer Carina Christensen.